Welcome to our Blog.

With these messages we would like to keep you updated! If you have any questions, feel free to ask them!

Waarom heeft de mensheid weerstand tot verandering en waarom falen nieuwjaarsresoluties zo vaak?

Nu iedereen de oliebollen achter de kiezen heeft, de champagne flessen leeg zijn en de eerste nieuwjaarsresoluties al een illusie blijken te zijn wil ik graag een vraag stellen. Waarom heeft de mensheid weerstand tegen verandering? De reden dat ik dit vraag is dat ik gisteren (1 januari 2017) in een LinkedIn discussie stapte. Een 54-jarige boekhouder had als nieuwjaarsresolutie om dit jaar de bijstand te verlaten en een baan te vinden. Aan hoe hij zichzelf introduceerde en vervolgens in gesprek ging met mensen die hem of succes wensten of hem tips gaven was mij één ding gelijk duidelijk. Deze man is niet in staat om te veranderen. En dit is iets wat ik bij veel meer mensen zie op een dagelijks niveau. Verandering brengt namelijk een aantal gevolgen met zich mee. Mensen die niet veranderen geven vaak één van de volgende redenen aan;

  • Een gebrek aan zelfvertrouwen. “Kan ik eigenlijk wel veranderen?”
  • Pessimisme: “Het gaat toch wel verkeerd.”
  • Fatalisme: “Bij mij is alles in het verleden al verkeerd gegaan, dus zal dit ook wel verkeerd gaan.”
  • Leeftijd: “Ik ben toch te oud om te veranderen?”
  • Stagnatie: “Ik ben wel tevreden met de status quo op dit moment.”

Om even terug te gaan naar wat mij tot actie aanzet om deze blog te schrijven. De 54 jarige werkzoekende boekhouder. Hij geeft aan dat die graag wilt dat zijn situatie verandert, dat hij de bijstand wil verlaten en dat hij weer aan het werk wil. Allemaal voor de juiste redenen. Want om eerlijk te zijn; waarde toevoegen aan de wereld geeft zoveel meer zelfvertrouwen en ‘sense of purpose’ dan wat dan ook. Het enige wat bij hem ontbreekt is actie. Als ik zijn LinkedIn profiel bekijk dan zie ik dat hij bijna 30 jaar bij dezelfde werkgever heeft gewerkt. Daarna is hij waarschijnlijk als gevolg van een krimpende markt op zoek gegaan naar andere banen met wisselend succes. Als we nu de redenen erbij pakken die ik hierboven vermeld heb en vinkjes zetten wat van toepassing is op deze casus dan wordt de situatie behoorlijk duidelijk. Er is sprake van een gebrek aan zelfvertrouwen, met als gevolg dat de werkzoekende ook pessimistisch is en de gedachte heeft dat een nieuw avontuur wel verkeerd zal gaan lopen. Dit is wat duidelijk naar voren kwam met mijn eerste reactie. Hij was namelijk al 54 en voor zichzelf beginnen was geen optie. Dit stipt dan ook meteen het punt van leeftijd aan.

Waarom heeft de mens dan zoveel weerstand tegen verandering anno 2017?

Heel simpel gezegd; we zijn verwend. Met onze smartphone in onze hand ligt een wereld aan mogelijkheden open voor ons. En daar zit meteen ook een gevaar. Wij verwachten dankzij onze ‘nieuwe’ technologie dat dingen veel sneller gaan en dat we sneller een gevoel van tevredenheid bereiken. Op zijn engels is de term ‘gratification’. En het lelijke broertje waar we het hier over hebben is ‘instant gratification’. Instant gratification komt er op neer dat we steeds vaker het resultaat van een inspanning vandaag willen hebben, dan een groter resultaat in de toekomst. Korte termijn denken heeft dus voorrang op lange termijn denken. Mensen willen wel veranderen, mits zij die verandering direct tastbaar kunnen merken. Om een ander voorbeeld te geven wat veel mensen als nieuwjaarsresolutie hebben; afvallen. Veel mensen lopen in de maanden voorafgaand aan de feestdagen al na te denken over hun nieuwjaarsresoluties en afvallen staat bij veel mensen op de lijst. Maar zijn er veel mensen die daadwerkelijk afvallen vanaf 1 januari? Vaak niet. Waarom? Omdat instant gratification hier de duivel is. Mensen zijn sneller geneigd om naar thuisbezorgd te gaan en de zoveelste pizza of broodje dönor te bestellen in plaats van de boodschappentas te pakken en naar de supermarkt te gaan om een gezonde salade te maken. Mensen zijn sneller geneigd om op de bank te gaan liggen en SBS6 op de TV aan te zetten dan dat zij een boek van 600 pagina’s gaan lezen. Instant gratification is de duivel in de samenleving wat zoveel menselijk potentieel tegenhoudt.

Wederom terug naar onze 54 jarige werkzoekende. Door meerdere mensen werd hem geadviseerd om extra cursussen te gaan volgen zodat zijn skillset uitgebreid wordt en hij daardoor meer kans op een baan heeft. Als reactie gaf hij aan dat hij dit enkel van plan was te doen mits een werkgever dan een baangarantie zou afgeven. Dit bevestigd dus mijn aanname wat betreft het gevoel van tevredenheid dat samenhangt met de weerstand tot verandering.

Hoe kunnen we dan met instant gratification omgaan?

Om hier een heel artikel te gaan vertalen naar het Nederlands vind ik nogal onzinnig maar in het volgende artikel komen goede tips naar voren.

Dit zijn de kernpunten voor de mensen die nog last hebben van instant gratification;

  1. Weet wat je wil in het leven. Stel heldere doelen voor jezelf die je wilt behalen.
  2. Identificeer mogelijke obstakels. Weten wat de vraag is zorgt ervoor dat je het antwoord kan vinden. Weten wat de obstakels zijn zorgt ervoor dat je eromheen kan navigeren.
  3. Bouw een ‘support network’. Zorg ervoor dat je goede vrienden/connecties om je heen hebt die jou kunnen ondersteunen in jou verander proces.
  4. Stel duidelijke grenzen en regels voor jezelf op. Zo weet je wanneer je moet aanpassen als je, je eigen grenzen overtreedt.
  5. Creëer een beloningssysteem voor jezelf. Beloon jezelf voor de afleidingen die je hebt afgeslagen. Zo blijf je gefocust op de lange termijn doelen.

Ik hoop dat met dit artikel, jij als lezer, gaat nadenken over hoe jij wel jou doelen in het leven kan behalen. En dat je inziet dat het hebben van geduld en het lange termijn denken vaak meer beloont wordt dan op de korte termijn voor een “quick-win” gaan. Indien je dit artikel nuttig vindt, deel dit dan alsjeblieft met mensen uit jou netwerk die hier ook wat aan zouden kunnen hebben.

By | March 16th, 2017|Categories: Community|
Load More Posts

Waarom heeft de mensheid weerstand tot verandering en waarom falen nieuwjaarsresoluties zo vaak?

Nu iedereen de oliebollen achter de kiezen heeft, de champagne flessen leeg zijn en de eerste nieuwjaarsresoluties al een illusie blijken te zijn wil ik graag een vraag stellen. “Waarom heeft de mensheid weerstand tegen verandering?” De reden dat ik dit vraag is dat ik gisteren (1 januari 2017) in een LinkedIn discussie stapte. Een 54-jarige boekhouder had als nieuwjaarsresolutie om dit jaar de bijstand te verlaten en een baan te vinden. Aan hoe hij zichzelf introduceerde en vervolgens in gesprek ging met mensen die hem of succes wensten of hem tips gaven was mij één ding gelijk duidelijk. Deze man is [...]

By | March 16th, 2017|Categories: Community|0 Comments
Load More Posts